تفاوت پیتزا ایتالیایی و آمریکایی

پیتزاخورها اصولا دو دسته‌اند؛ ایتالیایی‌بازها و آمریکایی‌بازها.

اگر پیتزای ضخیم و اصطلاحا پر و پیمون دوست داشته باشید انتخاب شما پیتزای آمریکایی و اگه پیتزا با خمیر نازک می پسندید باید پیتزای ایتالیایی را انتخاب کنید.

پیتزای آمریکایی در واقع برگرفته از پیتزا ایتالیایی است، اما به تدریج تغییراتی در آن ایجاد شده و امروز به عنوان یک پیتزای متفاوت و مستقل شناخته می شود. زمانی که مهاجران ایتالیایی به پا به خاک آمریکا گذاشتند پیتزای خوشمزه و لذیذشان را هم همراه با غذاهای دیگر مثل پاستا به آمریکا آوردند. چندی نگذشت که پیتزا در آمریکا محبوبیت زیادی پیدا کرد و پیتزافروشی های زیادی در شهرها و ایالات مختلف آمریکا افتتاح شد. به مرور زمان آمریکایی ها پیتزا ایتالیایی را تغییر دادند و آن را با فرهنگ و آشپزی آمریکایی تطبیق دادند. جالب است بدانید که در اکثر کشورها ازجمله کشور خودمان پیتزای آمریکایی رواج بیشتری دارد و اغلب رستوران ها این نوع پیتزا را سرو می کنند. به همین دلیل اگر به ایتالیا سفر کنید و به یک پیتزافروشی سنتی بروید مطمئنا با مشاهده پیتزای اصیل ایتالیایی تعجب خواهید کرد. پیتزا ایتالیایی بسیار ساده و کم پنیر است و مواد زیادی هم روی آن قرار ندارد، به همین دلیل شاید خیلی ها آن را دوست نداشته باشند و در عوض پیتزاهای چاق و چله و پر پنیر آمریکایی را ترجیح بدهند.

پیتزا ایتالیایی، طعم اصیل پیتزا

به هر حال با وجود طرفداران زیادی که پیتزاهای پر و پیمون آمریکایی دارد، اگر دنبال طعم اصیل پیتزا هستید باید سراغ نوع ایتالیایی آن بروید. چیکن فامیلی هم با همین رویکرد از دستور پخت ایتالیایی برای پیتزاها استفاده کرده که می توانید آنلاین و حضوری سفارش بدید ولذت ببرید.

دونر، محبوب ترین کباب دنیا

دونر یکی از غذاهای محبوب کباب بازهای تمام دنیاست. این غذای لذیذ و پرطرفدار که ما به کباب ترکی هم میشناسیم قدمت طولانی دارد و تاریخچه طبخ آن به امپراطوری عثمانی می رسد.

دونر به ترکی یعنی چرخنده و چرخان؛ و گاهی پس از سرو با روغن حیوانی یا کرهٔ حیوانی در ظرف‌های پرسی استفاده می‌شود. این غذا حالا به جز ترکیه تقریبا در همه کشورها طبخ می شود و با توجه به اینکه ما مردم کباب بازی هستیم در ایران هم طرفدارهای این غذا کمتر از ترکیه نیست.

نقطه شروع مهاجرت دونر، آلمان!

دونر کباب خیلی زود بارسفر از ترکیه را بست و وارد کشورهای دیگر شد. این غذا از سال 1990 در آلملن طبخ و با محبوبیت قابل ملاحظه ای در این کشورمواجه شد.

معرفی این غذا در آلمان به مهاجرانی که از دهه 1970 از ترکیه به این کشور مهاجرت کردند، بر می گردد. شمار طرفداران دونر کباب در آلمان شاید بیشتر از خود ترکیه باشد.

دونر در نقاط مختلف اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکا با نام های مختلفی شناخته می شود. برای مثال در لبنان به آن شاورما، در برخی مناطق ایران کباب ترکی و در عراق نیز گص می گویند. دونر کباب امروزه به عنوان یک مارک جهانی شناخته می شود و دارای طرفداران زیادی در آذربایجان است. در بیشتر کشورها از آن به عنوان یک نوع فست فود یاد می شود. در ایران آن را بیشتر با نام کباب ترکی می شناسند.

اولین دونر را چه کسی پخت؟

مدعیان زیادی برای طبخ اولین دونر به شکلی که ما امروز می شناسیم وجود دارد. یکی از روایت های قوی در این مورد این است که اسکندر افندی که در بورسا زندگی می‌کرده است، تصمیم می‌گیرد وسیله‌ای درست کند که گوشت را به‌طور عمودی کبابی کند. این ابتکار جدید باعث شد همین‌طور که گوشت کباب می‌شد، آن را برش داده و سرو کنند. این‌ کار باعث شد که دونر کباب، یکی از بهترین کباب‌های ترکی امروزی، متولد شد.

از طرفی قدیر نورمان یکی از مهم‌ترین افرادی است که نامش به خاطر درست کردن کباب ترکی مشهور شده است. نورمان که از طرف اتحادیه دونر کباب ترکیه به عنوان مخترع کباب ترکی در سال ۲۰۱۱ تایید شده است و در آلمان به خاطر کهولت سن درگذشته است. قدیر نورمان از سال ۱۹۷۲ در آلمان رستوران‌دار بود و خیلی زود متوجه شد که ساکنان برلین نیاز به غذایی دارند که سریع آماده شود و بتوانند راحت با خودشان حمل کنند. به همین خاطر او درست کردن کباب ترکی را شروع کرد و این غذا خیلی زود در میان آلمانی‌ها و بعد کشورهای دیگر محبوب شد.

دونر در چیکن فامیلی

ما در چیکن فامیلی به محبوبیت دونر بین شما عزیزان توجه کردیم و این غذا هم به صورت ساندویچ هم پرسی در تمام شعب عرضه می‌شود. شما می توانید این غذای پرطرفدار را همین حالا آنلاین، تلفنی و یا حضوری سفارش دهید.

اولین فست فودهای ایرانی

براساس آمارهای ارائه شده انتخاب ایرانی ها بیشتر از اینکه غذاهای محلی و سنتی باشد فست فود است. اما باید دید دقیقا از چه زمانی آبگوشت در رقابت با پیتزا شکست خورد و فست فود مهمان بی چون و چرای سفره غذای ایرانی ها شد.

سوسیس، شروع فست فود در ایران

سوسیس و کالباس در دوران بسیار قدیم در یونان و روم باستان به شکلی ابتدایی تولید می‌شد؛ اما چینی‌ها و هندی‌ها آن را با ادویه و انواع چاشنی‌ها ترکیب کردند و طعم دیگری به آن بخشیدند. پس از انقلاب کمونیستی در شوروی در سال ۱۹۱۷، عده‌ای از روس‌ها و ارمنیانی که از انقلاب ناراضی بودند به ایران مهاجرت کردند و این خوراکی خوشمزه را به همراه خود آوردند. دو تن از مهاجران ارمنی، در تهران و گیلان کارگاه‌های تولید سوسیس و کالباس را احداث کردند.

رفته‌رفته به محبوبیت این غذا در بین ایرانیان افزوده شد تا جاییکه اروپاییان مقیم تهران، که این مواد گوشتی را در کنسروهایی از اروپا تهیه و مصرف می‌کردند، به سوسیس و کالباس ایران جلب کرد و در زمان جنگ جهانی دوم و پس از اشغال ایران، انگلیسی‌ها درخواست صدور چند تن کالباس و سوسیس را برای خارج از ایران داشتند.

در دوران جنگ جهانی دوم و پس از آن، اولین ساندویچ فروشی‌ در تهران آغاز به کار کرد. نخستین بار در خیابان استانبول تهران بود که اولین ساندویچ‌ها عرضه شدند که از نان بولکا، خیارشور حلبی تبریز، کمی کره که آن را آغشته به نان می‌کردند و چند پر جعفری تازه خرد شده درست شده بود که هزینه‌ی آن پنج قِران بود.

محبوبیت بی چون و چرای پیتزا در ایران

در ششم بهمن سال ۱۳۴۷ شمسی، رضا رئیسی، فارق التحصیل کشاورزی از دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا، اولین پیتزا فروشی ایران را تاسیس کرد و پیتزاها در ابعاد و قیمت‌های گوناگون عرضه می‌کرد. او در سال ۱۳۵۲، امتیاز کنتاکی فراید چیکن را خریداری کرد و قصد احداث ۵۰۰ شعبه در ایران را داشت که تنها موفق به راه‌اندازی شش شعبه شد و پس از انقلاب نیز امتیاز آن‌ها از بین رفت.

اولین همبرگرهای ایران در اوایل دهه‌ی چهل، به ایران وارد شدند. قیمت ابتدایی آن ۳ تومان بود که با یک بطری نوشابه‌ی ۵ ریالی و یک سیب‌زمینی ۵ تومانی قیمت کل غذا به ۴۰ ریال می‌رسید تا اینکه صاحب همبرگرفروشی به ناگهان بهای همبرگر خود را به ۴ تومان افزایش داد و موجب نارضایتی مشتریان و بسته شدن رستوران شد.

در این زمان، فست‌فودها به بخشی از بازار غذایی ایران تبدیل شدند و روز به روز به تعداد آن‌ها افزوده می‌شد. تا این که امروزه شاهد این هستیم که فست‌فود به بخش اصلی ذائقه مردم ایران تبدیل شده است.

لطفا همبرگر نخورید!

همبرگر بدون شک پرطرفدارترین ساندویچ دنیاست. انتخاب بدون چون و چرا و شک و تردید شما اگر واقعا طرفدار فست فود باشید! اما لطفا بیشتر از این همبرگر نخورید و این بار چیکن برگر را امتحان کنید.

مک دونالد تاثیرگذارترین برگر دنیا

اکثر ما برگر را با مک دونالد می شناسیم و می توان ادعا کرد معروف ترین برگرهای دنیا متعلق به این کمپانی است.

در سال ۱۹۵۵ ری کراک سیستم سرویس دهی مک دونالد را راه اندازی کرد و اولین رستوران با نام مک دونالد را در ایالت ایلینوا راه اندازی کرد.

رستوران زنجیره ای مک دونالد به مرور گسترش پیدا کرد و به برندی جهانی تبدیل شد. در سال ۱۹۶۷ اولین شعبه از رستوران مک دونالد در کانادا افتتاح شد و تا سال ۱۹۸۸ تعداد رستوران های مک دونالد به ۱۰۰۰۰ عدد رسیده بود و تا اوایل قرن ۲۱ رستوران مک دونالد بیش از ۳۵۰۰۰ شعبه در ۱۰۰ کشور دنیا تاسیس کرده بود. رشد و گسترش رستوران های مک دونالد در دهه ۱۹۹۰ به حدی زیاد بود که گفته می شد هر پنج ساعت یک رستوران مک دونالد در گوشه ای از دنیا افتتاح می شود!

اما جدا از پر طرفدار بودن، این ساندویچ تاثیرگذارترین غذا در هر کشور بوده و  با ورود این ساندویچ به هر جامعه سبک زندگی مردم به نوعی تغییر کرده است تا جایی که نظریه مک دونالدی شدن جامعه را ریتزر براساس همین تغییر سبک زندگی در آمریکا ارائه داده است.

اولین برگر دنیا!

هنوز معلوم نیست که اولین همبرگر تاریخ را چه کسی پخته و چه کسی خورده اما روایت های مختلف و البته غیرقطعی در این مورد وجود دارد. مورخان معتقدند که قدمت مصرف گوشت چرخ کرده به سوارکاران مغول برمی گردد و در قرن ۱۳ این غذا راه خود را به روسیه باز کرد و به استیک تارتار شهرت پیدا کرد. از طریق تجارت و مبادلاتی که از طریق دریای بالتیک صورت می گرفت این روش مصرف گوشت چرخ کرده خام به شهر هامبورگ آلمان راه پیدا کرد. آلمانی ها تغییراتی در این غذا دادند و آن را سرخ می کردند یا به آن سوسیس اصافه می کردند. به این ترتیب این غذا که از گوشت چرخ کرده تهیه می شد تا قرن ۱۷  به غذایی محبوب در آلمان تبدیل شده بود. با این حال اولین سند و نوشته در مورد ساندویچ همبرگر به کتاب آشپزی «هنر آشپزی جامع و کامل نوشته حنا گلاس بر می گردد که در سال ۱۷۶۳ منتشر شده است. در این کتاب از سوسیس همبرگر دودی صحبت می شود که از گوشت گاو چرخ کرده تهیه می شود که با فلفل، نمک، میخک، جوز هندی، سیر و … مزه دار شده است. در سال ۱۸۰۲ دیکشنری انگلیسی آکسفورد اصطلاح استیک هامبورگ یا همبرگ را اضافه کرد که از تکه ای کوشت چرخ کرده نمکی و دودی شده همراه با پیاز و دو تکه نان تهیه می شد.

همبرگر یا برگر؟

برگرها بعد از مدت کوتاهی از انحصار گوشت جرخ شده گاو بیرون آمدند و در انواع مختلفی عرضه شدند تا جایی که در حال حاضر بیشتر از 500 نوع برگر با مواد  اولیه مختلف در رستوران های بزرگ دنیا وجو دارد. در واقع شما اگر هر سلیقه غذایی داشته باشید می‌توانید یکی از انواع برگر را انتخاب و میل کنید حتی اگر گیاهخوار باشید به دلیل محبوبیت این ساندویچ، برگرهای گیاهی یکی از پرطرفدارترین غذاهای وجترین های دنیاست.

اما رتبه دوم برگرهای پرطرفدار مربوط به چیکن برگرها که از مرغ درست می شوند، است که انواع مختلفی دارد. اگر از طرفداران برگر و خصوصا چیکن برگر هستید حتما این غذا رو از چیکن فامیلی سفارش بدین.

هات داگ، این ساندویچ همیشه محبوب…

اگر از طرفداران پر و پا قرص فست فود باشید حتما هات داگ هم دوست دارید. هات داگ یکی از پرطرفدارترین سوسیس ها در کل دنیاست که مصرف و طبخ آن قدمت طولانی دارد. معمولا این غذا از گوشت تهیه می شود اما آیا تا به حال هات داگ مرغ را هم امتحان کردید؟

هات داگ از کجا آمده؟

برعکس چیزی که تصور می شود هات داگ و سوسیس قدمت طولانی در بین غذاهای مورد استفاده بشر دارند تا جایی که حتی چند قرن پیش از میلاد مسیح، هومر هم در اثر حماسی معروفش، ادیسه، نام آن را برده است.

تاریخ‌نگارها معتقدند احتمالاً گایوس آشپز امپراتور روم، نرون، اولین فردی بوده که سوسیس را کشف کرده! داستان این «کشف» از این قرار است که رومیان آن زمان خوک‌ها را برای بهتر شدن مزه یک هفته قبل از سلاخی از غذا محروم می‌کردند؛ روزی گایوس متوجه می‌شود که یکی از خوک‌های پخته به درستی تمیز نشده و برای فهمیدن اینکه گوشتش قابل خوردن هست یا نه با چاقو شکم آن را پاره می‌کند؛ پاره شدن شکم همانا و بیرون ریختن روده‌های خالی بادکرده از گرمای خوک همان؛ آشپز خلاق روده‌های خوک را با گوشت و ادویه پر کرده و اولین سوسیس را به نوعی کشف کرده است.

از اواخر سال 1800 هات داگ در اشکالی مختلف تهیه شد و بنا بر شکل و نوع آن اسامی مختلفی از جمله، داگز، فرانکس، وینرز، ردهاتس، فرانکفورتر به آن نسبت داده شد. در سال 1180 آنتونی فچوانگر اولین فردی بود که شروع به فروش این ساندویچ محبوب در خیابان کرد. این مهاجر آلمانی که مالک لوییس براون بود در ابتدا کنار زمین های بیس بال شروع به فروش هات داگ کرد. از آن زمان تا به حال فروش هات داگ در کنر زمین های بیس بال تبدیل به سنتی دیرینه شد. تا حدی که در سال 2016 در حدود 19.4 میلیارد هات داگ در حین بازی های بیس بال به فروش رسید. در سال 1901 یک کارتونیست شاغل در روزنامه ورزشی معروفی به نام تاد دورگان کاریکاتوری از دکه های هات داگ فروشی که در آن زمان در کنار زمین های بیس بال رواج داشت تهیه و منتشر کرد. تاد دورگان پیش تر شنیده بود سوسیس های دکه “سوسیس داچشوند” داخل نان هایی رول مانند ( نان مخصوص هات داگ) در طول مسابقات بیس بال پولوی نیویورک به فروش رسیده اند. او یک کاریکاتور نقاشی کرد اما نتوانست نام داچشوند را خوب به یاد بیاورد. در نتیجه نام آن را هات داگ گذاشت. از آن پس نام هات داگ در بین آمریکایی ها رواج پیدا کرد. ناتان هندورکر از سرمایه گذاران هات داگ دکه ای در جزیره CONY آمریکا است که اکنون به کمپانی ناتان معروف است. در سال 1915 او در یک دکه هات داگ فروشی که متعلق به فرد دیگری بود اشتغال داشت. ناتان در آن زمان بابت فروش هر هات داگ 10 سنت به صاحب دکه پرداخت می کرد. او با اشتغال در این دکه توانست 300 دلار ذخیره کند و دکه خود را باز کند. از این طریق فروش هات داگ توسط ناتان و با نصف قیمت سابق شروع شد. چندی نگذشت که کار و بار ناتان رونق زیادی گرفت و در مدت کوتاهی کاسبی رییس سابقش را کساد کرد.

هات داگ مرغ چیکن فامیلی، یک تجربه متفاوت

اگر شما از آن دسته آدم های فست فودی هستید، حتما تا به حال ساندویچ هات داگ های زیادی امتحان کردین. اما هات داگ مرغ چطور؟ مطمئنا درصد کمی از شما این نوع از هات داگ را خورده باشید. هات داگ مرغ در دو مدل کلاسیک و ویژه از آیتم های جدید و البته پرطرفدار منوی چیکن فامیلی است که می توانید همین حالا سفارش بدین.

سالاد، پیش غذا یا یک وعده کامل غذایی؟

شما از اون دسته آدم هایی هستید که سالاد رو یه غذای کامل می دونن؟ یا معتقدید سالاد صرفا یه پیش غذا به حساب میاد؟

خوردن سالاد کنار غذای اصلی فواید زیادی داره و پزشکان تغذیه این مورد رو به دلایل مختلفی پیشنهاد می کنند اما چندسالی هست که با توجه به رژیم های غذایی خاص از سالاد به عنوان یک وعده غذایی استفاده می شه که مخصوصا برای شام مناسب هست. با تغییر این عادت غذایی هر روز به لیست بلندبالای انواع سالاد که بتونن جای یک وعده درست و حسابی رو برای ما بگیرن اضافه میشه و طرفداران این وعده غذایی هم بیشتر از قبل میشه. اما یه سالاد باید چه ویژگی هایی داشته باشه تا بتونیم به عنوان یه وعده غذایی از اون استفاده کنیم؟

  • سبزی های برگ دار: سبزی های برگدار مثل کاهو، اسفناج و… سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند که سالاد شما را به یک منبع مغذی تبدیل میکنند.
  • پروتئین: افزودن پروتئین به سالاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از این طریق نسبت به شکل گیری احساس سیری و افزایش انرژی مورد نیاز بدن اطمینان حاصل می شود. مرغ گریل شده یکی از گزینه های کلاسیک محسوب می شود، اما استفاده از هر گوشت سفید بدون چربی را می توان مد نظر قرار داد. برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند می توان از منابع پروتئین گیاهی مانند نخود، کینوآ، تخم مرغ، نخود فرنگی، و لوبیا سفید استفاده کرد.
  • میوه و مواد مغذی دیگر: اگر به دنبال یک سالاد سالم هستید یا قصد دارید ظاهر بهتر و رنگارنگی به آن ببخشید می توانید افزودن مواد غذایی مانند کرنبری، گردو، کشمش، بادام، آووکادو، سیب، و پرتقال ماندارین را هم مد نظر قرار دهید.

ما در چیکن فامیلی سالاد را به عنوان یک غذای کامل و نه پیش غذا در منو قرار دادیم. شما می تونین کنار غذاتون یا به تنهایی هرکدام از انواع سالادهای ما رو سفارش بدین و از خوردن یک وعده غذای سالم و تازه لذت ببرید!

درباره مرغ سوخاری، از اسکاتلند تا ایالت کنتاکی

مرغ، این گوشت پرطرفدار خیلی راحت می‌تواند خوشمزه باشد. مثلا اگر با چاشنی های مختلف پخته شود، یا به همراه سبزیجات در فر گریل شود و البته زمانی که سوخاری شده مقابل شما قرار بگیرد.

مرغ سوخاری؛ اسکاتلندی یا آمریکایی؟

دقیقا معلوم نیست که اولین بار چه مردمی تصمیم گرفتند مرغ را سرخ کنند، اما انگار دورترین خاطره ای که از این غذا روایت شده مربوط به اسکاتلدی هاست. بنابراین این غذا را منسوب به این مردم می دانند. اما مرغ سوخاری با آمریکایی‌ها در جهان شناخته می‌شود. اما KFC محبوبیت و شاید هویت این غذا را تغییر داد. تا جایی که گاهی از اصطلاح کنتاکی برای مرغ سوخاری استفاده می‌کنیم.

بنیانگذار KFC  کلنل سندرز بوده و داستان های زیادی درباره موفقیت او می‌توانید پیدا کنید که اغلب آنها زاییده تخیل نویسنده است و واقعیت ماجرا هیچ ربطی به درخواست دوچرخه نوه سندرز یا حتی لحظه نوشتن وصیت نامه اش ندارد. سندرز حتی نظامی هم نبوده و لقب کلنل بعد از محبوبیت و شهرت برند کی اف سی از طرف ریاست این ایالت به او اعطا شده.

سندرز و شهرت جهانی KFC

هارلند سندرز در سال ۱۸۹۰ در مزرعه‌ای در نزدیکی هنریویل ایالت ایندیانا به دنیا آمد و به خاطر شرایط زندگی اش مجبور شد از همان کودکی از مادرش آشپزی را یاد بگیرد. در نوجوانی بعد از تجربه چندین کار توانست اداره یک پمپ بنزین جاده ای را به عهده بگیرد و در اتاقی که کنار این پمپ بنزین بود به مشتری ها غذاهای ساده ای مثل ساندویچ ژامبون بفروشد. این شروع فعالیت های سندرز در این راه بود. او بعد از اینکه پمپ بنزین آن سمت خیابان را هم خرید فروش مرغ سوخاری را شروع کرد. استقبال مشتری‌ها از مرغ سوخاری های سندرز باورکردنی نبود و همین موضوع باعث شد انگیزه او برای تاسیس کافه سندرز بیشتر شود.

بعد از محبوبیت و شهرت این مرغ سوخاری ها حالا دیگر برند سندرز در سراشیبی افتاده بود و بعد از شراکتش با اولین رستوران‌دار بزرگ لوگوی قرمز و سفید و نام کی اف سی را روی برند تجاری خود گذاشت.

جالب است بدانید که سندرز ترجیح داد سال های پایانی زندگی اش برند را واگذار کرده و خودش صرفا در نقش مشاور در جلسات شرکت کند.  او در سال 1964 رستوران های زنجیره ای KFC را به مبلغ  2 میلیون دلار فروخت و البته قراردادی برای حقوق و سهام مادام العمر از این رستوران ها نیز بست.

برند KFC به نوعی با هارلند سندرز عجین شده است و حتی امروزه هم از تصویر او به صورت گسترده در تبلیغات این شرکت استفاده می‌شود. KFC توانست از یک فست‌فود ساده فراتر رفته و به نمادی فرهنگی تبدیل شود؛ تا جایی که بسیاری کلنل و رستورانش را جزئی از تاریخ فرهنگی آمریکا می‌دانند.

شاید قبل از این مرغ سوخاری به سبک سندرز را تنها در آمریکا می‌شد پیدا کرد اما حالا مردم در همه جای دنیا و البته ایران طرفدار این نوع غذا هستند و یکی از پای ثابت های فست فود خوردنشان است.

 در چیکن فامیلی هم جریان به همین صورت است. سوخاری یکی از پرطرفدارترین گروه های غذایی ماست که با تنوع زیاد و البته کیفیت قابل توجه جایگاه محبوبی بین مشتری ها دارد. اگر تا به حال این دسته از غذاهای ما را سفارش ندادید، یک بار امتحان کنید.

روز جهانی پیتزا رو با چیکن فامیلی باش

تو نمی تونی هم سرد باشی هم همه عاشقت باشن، تو پیتزا نیستی!

پیتزا بدون هیچ دعوایی محبوب ترین غذای دنیاست. این غذای محبوب در ایتالیا متولد شده اما حالا ماجرا متفاوت است، شما هرجای دنیا که بروید در گوشه و کنار هر خیابانی می توانید حداقل یک پیتزافروشی پیدا کنید و به نظر نمی رسد هیچ وقت محبوبیتی که به دست آورده را از  دست بدهد یا به غذای دیگری تقدیم کند.

جای پیتزا در صدر جدول محبوب ترین غذاها محفوظ می ماند، چون همه گروه های سنی این غذا را به عنوان یک غذای محبوب می شناسند. به همین دلیل هم روز 9 فوریه هر سال را به عنوان روز جهانی پیتزا نامگذاری کردند. این روز دقیقا زمانی است که اولین پیتزای مدرن در ایتالیا چشم به جهان گشود.

تولد پیتزا؛ یونان یا ایتالیا؟

اولین پیتزا با شکلی که ما حالا می بینیم قرن دهم در ایتالیا پخته شده است. البته روایت هایی هم از تولد اولین پیتزاها در یونان و مصر باستان حکایت دارد اما ظاهرا این پیتزای باستانی با پیتزای دوره ما تفاوت داشته. مردم یونان و مصر باستان نان های مسطح مخصوص پیتزا را همراه با روغن زیتون و ادویه های مختلف به عنوان وعده غذایی برای اعضای خانواده درست می کردند. اولین پیتزای ایرانی را هم سربازان ساسانی طبخ کردند، به این صورت که آن ها سپرهای خود را روی آتش قرار می دادند و بعد خمیری روی آن می گذاشتند و مواد مختلفی از جمله خرما و پنیر روی آن ریخته و می خوردند. اما ورود پیتزای مدرن به خیابان های تهران از سال 1310 شروع شده و از این تاریخ تا به حال ایرانی ها با وجود داشتن غذاهای لذیذ سنتی، از پیتزا به خوبی استقبال کردند.

روز پیتزا رو جشن بگیر!

 روز جهانی پیتزا می تواند بهانه ای باشد که با پیتزا جشن بگیریم و کمی از دغدغه های روزمره خود دور شویم. امسال این روز در تقویم 20 بهمن ماه نام گذاری شده و شما می توانید به همراه خانواده و دوستان پیتزا بخورید و یا اصلا خودتون رو به یک پیتزا مهمون کنید. برای اینکه جشن شما قشنگ تر برگزار بشه چیکن فامیلی هم کنار شماست. اگر از 18 تا 20 بهمن ماه از منوی هرکدام از شعبه‌های ما پیتزا سفارش دهید، از خرید حضوری 25 درصد و از خرید غیرحضوری 15 درصد تخفیف دریافت می‌کنید. شما می‌توانید اطلاعات شعب را در سایت چیکن فامیلی برای سفارش حضوری یا تلفنی مشاهده کنید، علاوه بر این هر سه شعبه مجموعه ما در اسنپ فود هم فعال است.